Straatkermis 

De Westervoortse Kermis

De Westervoortse Kermis is een niet weg te denken diep gewortelde dorpstraditie.
Jaarlijks trekt de Westervoortse Kermis veel bezoekers uit de Liemers en de regio Arnhem.

Gewoon de mooiste straatkermis

Uniek is de nostalgische langgerekte straatkermis die in de hele Dorpstraat is opgesteld. Een lust voor het oog waar menig romanticus zijn of haar hart mag ophalen. Jong en oud kunnen er heerlijk slenteren en flaneren. Het is ook de kermis waar iedereen met plezier een extra rondje in de attracties kan maken door de aantrekkelijke tariefstellingen.

Dorpsfeest met een rijke historie.

De Westervoortse Kermis bestaat in 2019 al 175 jaar en dateert waarschijnlijk al vanaf ca. 1844. In 1903 stonden er zoals ook nu het geval is, gesitueerd in de Dorpstraat. o.a.: een stoomdraaimolen, een luchtschommel, vijf koekkramen, twee gebakskramen, een viskraam, drie galanteriekramen, zes slagmachines, een schiettent en een heuse toekomstvoorspeller. Er werd door de gemeenteraad bepaald dat de kermis gehouden moest worden op de eerste zondag na 2 oktober.
Westervoort was ook toen al een van de drukste, mooiste en plezierigste kermissen van de gehele omgeving. Vooral zondags kwamen er naast mensen uit de Liemers ook veel Arnhemmers op de straatkermis af.

Stichting Kermis Westervoort (S.K.W.)

Deze stichting is opgericht 2 februari 2018 met het doel:
Het organiseren van de Westervoorste straatkermis; met als belangrijkste speerpunten een betaalbare kermis voor iedereen, waarbij de huidige kwaliteit, uitstraling en aantrekkingskracht gehandhaafd blijven. Ook samen te vatten als:
“De kracht van onze Westervoortse straatkermis; een heerlijke betaalbare dorpskermis voor nieuwe generaties, daar gaan we voor!”

Overdracht organisatie van de Westervoorste Kermis (©WP)

De gemeente Westervoort heeft de voorbereiding en organisatie overgedragen aan S.K.W. Uiteraard blijft de gemeente Westervoort wel betrokken bij kermis i.v.m. publiekrechtelijke verantwoordelijkheden. De gemeente Westervoort hecht veel waarde aan het jaarlijkse dorpsfeest.

Het bestuur van de stichting bestaat uit mensen met een passie voor de Westervoortse kermis, die al jaren elk op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan de kermis en natuurlijk het feest meevieren.

Het bestuur:
Ferdinand van den Oord – voorzitter
Debbie Veldink – secretaris
Arjan Hetterscheid – penningmeester
Martin Wieleman – algemeen lid
Kees Krechting – algemeen lid
Raymond Saedt – kermisexploitant
Olaf de Voer – kermisexploitant

Pin It on Pinterest