Kermis Koning schieten

Een van de hoogtepunten van de Westervoortse kermis is onbetwist het kermiskoning(in)schieten, dat traditiegetrouw bij Wieleman wordt gehouden. Elk jaar op de zaterdagavond van de kermis organiseert het Comité Kermisschieten Westervoort het koning(in) schieten. Waar Zestig mannen en vrouwen strijden om kermiskoning of koningin te worden.

Dit gebeurt door een schietwedstrijd met een echte kruisboog. Schietvereniging Jemmy Tell uit Loo leidt het schieten in goede banen.
Na een voorronde proberen de beste negen schutters, waaronder in ieder geval twee dames, in de finale de vogel te vellen. Degene die de vogel eraf schiet is de nieuwe kermiskoning(in). De nieuwe koning of koningin wordt zaterdagavond na het beslissende schot officieel geïnstalleerd. Hier worden de prijzen uitgereikt aan de nieuwe koning of koningin en de andere deelnemers die prijs hebben geschoten.

Op de zondagmorgen brengt Liberté het nieuwe koningspaar bij hun woning een seranade, daarna volgt een lekker ontbijt bij Wieleman waarbij familie, vrienden en kennissen welkom zijn.

Ook win je als kermiskoning(in) levenslang gratis toegang op de zaterdagavond bij Wieleman!

Wil jij nou ook een poging wagen om Westervoorts nieuwe kermiskoning(in) te worden?
Hou de site en de facebook in de gaten wanneer de inschrijfavonden zijn voor het koning(in)schieten en misschien ben jij dan wel onze nieuwe koning(in)!

Bij bijzondere gelegenheden strijden eerdere “koningen” voor te titel “kermis keizer“. 2 schutters mogen zich inmiddels Keizer noemen!

Inschrijven

Zaterdag 5 oktober 2019, is het weer zover! Dan wordt er weer gestreden om de titel Westervoortse Kermiskoning(in). Wees er snel bij, want er is plek voor 60 mensen. Zoals gebruikelijk zijn er weer twee inschrijfavonden voorafgaand aan het kermiskoning(in)schieten. Inschrijven kan bij Zalencentrum Wieleman op de volgende twee avonden vanaf 21.00uur: vrijdagavond 20 september 2019 en donderdagavond 26 september 2019. De kosten voor deelname bedragen 14.00 Euro (dit is inclusief entree voor het feest op de zaterdagavond en kermis T-shirt met de nieuwe leus). Losse kermis T-shirts met leus zijn € 6.00 (alleen te koop bij Zalencentrum Wieleman). Losse entreekaarten voor de zaterdagavond zijn € 10.00 in de voorverkoop en ’s avonds aan de zaal € 12.00. Kaarten voor de zaterdagavond zijn online te koop (www.wieleman.nl ) of te koop bij Cigo in de Wyborgh, Jumbo Broeklanden of bij Zalencentrum Wieleman.
Het is ook mogelijk om uw inschrijfformulier online in te vullen. Daarvoor dient u de gegevens hiernaast in te vullen. U ontvangt dan per email een bevestiging van uw inschrijving. Wel verzoeken wij u om op een van de inschrijfavonden langs te komen om de betaling af te ronden en om het beroemde kermisshirt in ontvangst te nemen.  Wij kijken ernaar uit om deze avond weer met jullie tot een groot succes te maken en wie weet loop jij dit jaar rond als de nieuwe Westervoortse Kermiskoning(in)!

Type je 10-cijferig telefoonnummer

Winnaar 2018

Jan van Looijengoed

1 Jan van Looijengoed

2 Sanne Pauwelsen

3 Eddy Visser

4 Dut Geenacker

5 Nelleke vd Zwan

6 Ed Kieft

7 Marlies Kampschreur

8 Marco Hubers

9 Lysanne Muller

10 Dennis Siebenheller

11 Ronnie Brinkhuis

12 Tessa Leenders

13 Avra Bisselink

14 Monique Streefkerk

15 Yvanka Hubers

16 Erik Achterkamp

17 Glenn Willemsen

 

18 Kelly Geenacker

19 Jacqueline Siebenheller

20 Marthijn Pieters

21 Nick vd Wal

22 Bas Wolf

23 Cynthia Degen

24 Lichelle Siebenheller

25 Daniel Leenders

26 Chris Vaughan

27 Dennis v Putten

28 Roy Wilting

29 Senta Rosendaal

30 Victor Reijers

31 Hans Matser

32 Maurice Hoveijn

33 Martin Koenen

34 John Vermeulen

 

35 Marcha Pieters

36 Robert Siebenheller

37 Jorn Jansen

38 Danny Reichwein

39 Marc Hermsen

40 Kelsey Limburg

41 Cindy Lubbers – Wigman

42 Frank vd Zwan

43 Maarten Looijen

44 Sarah Krol

45 Hans Luimes

46 Gerco Koenen

47 Bart Streefkerk

48 Sjoerd Bisselink

49 Lonneke Bisselink

50 Debbie Blok

51 Marianne Blok

Pin It on Pinterest