Nick van der Wal is de nieuwe kermiskoning van Westervoort. Hij is de opvolger van Marco Hubers, die in 2021 met scherp schoot.

Van der Wal liet er geen misverstand over bestaan. Met zijn vierde poging, het 28e schot, knalde hij de vogel naar beneden, waarna hij in de grote zaal van zalencentrum Wieleman werd gekroond. Zeven mannen en twee vrouwen streden in de finale om de hoogste eer: Kelly Geenacker, Dennis Siebenheller, Lichelle Siebenheller, Gijs Tollenaar, Jeanette Reijers, Ronnie Brinkhuis, David Addink, Simon Bisselink en Nick van der Wal. Dennis Siebenheller legde beslag op de vierde plek, Lichele Siebenheller werd derde, David Addink tweede en Jeannette Reijers eerste. Westervoort heeft nooit een schutterij gehad, maar toch stonden de kandidaten voor het kermiskoning schieten op zaterdagavond weer in de rij. Zestig deelnemers telde deze 30e editie, die in goede banen werd geleid door de mannen van schietvereniging Jemmy Tell uit Loo. Nick van harte gefeliciteerd en geniet volop van de kermis als KermisKoning!

In de finale stonden uiteindelijk:
1. Kelly Geenacker – 27 punten
2. Dennis Siebenheller – 27 punten 
3. David Addink – 26 punten
4. Gijs Tollenaar – 26 punten
5. Ronnie Brinkhuis – 26 punten
6. Nick van der Wal – 26 punten
7. Simon Bisselink – 25 punten
8. Lichelle Siebenheller – 25 punten
9. Jeanette Reijers – 25 punten

Pin It on Pinterest

Share This