De kermis-expo in het leegstaande pand van Blokker op winkelcentrum de Wyborgh in Westervoort is ook dit jaar weer ingericht. De traditie om sinds zes jaar oude kermis-foto’s tentoon te stellen blijft een leuke herinnering uit het kermis-verleden van de inwoners van Westervoort. Als verzamelaar van oude ansichtkaarten en foto’s  van Westervoort en Arnhem, is samensteller Frans Brink er ook dit jaar weer in geslaagd om de ca. 20 meter brede etage te vullen met foto’s van de Westervoortse kermis.  Niet alleen eigen materiaal maar de afgelopen jaren hebben de inwoners van Westervoort ook veel foto’s beschikbaar gesteld. Foto’s die veelal een paar centimeter  groot zijn aangeleverd worden vergroot naar het A4 formaat of zelfs nog groter. De achtergrond van deze tentoonstelling is  opnieuw de verzameling kermis-shirtjes van Mark ten Bosch, zelf kermis koning in 2017. Vanaf 1992 worden de kermis-shirts met een kermis-leus gemaakt en jaarlijks vanaf  de inschrijving van het koningsschieten beschikbaar gesteld. Tijdens  de openingstijden van het winkelcentrum is deze zeer populaire kermis-expo te bezichtigen vanaf maandag 26 september tot vrijdag 14 oktober.De aanwas van foto’s van de afgelopen jaren is voor volgend jaar niet voldoende dus zoekt oud Arnhemmer Frans Brink, en woonachtig vanaf 1976 in Westervoort, nieuw fotomateriaal van de Westervoortse kermis.

Op de bovenstaande foto’s zijn te zien;

1. Groepsfoto voor Hugen +/- 1968. v.l.n.r. Marja Krechting, Willy Messing, Hanny Spaan, Henk Engelen, Co Messing, Gerrie Brom, Els Mulder, Sjaak Mulder, Eddy Beudel en Toon Hakvoort
2. De viskraam in de Dorpstraat 1978
3. Zweefmolen 1978
4. 40 jaar draaimolen 1987

Heb jij nog oude foto’s of ander beeldmateriaal omtrent de Westervoortse kermis? Dan kan je contact opnemen met Frans Brink. Tel. 06 – 40 95 61 69 of per mail fgh.brink@hetnet.nl.
 

Pin It on Pinterest

Share This