Over iets minder dan drie weken begint de Westervoortse kermis. Van zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 oktober staan er in de Dorpstraat weer allerlei attracties en stromen de zalen vol met mensen die samen feestvieren. Kermispromotor Pelle Gerretzen: “Die saamhorigheid is kenmerkend voor de kermis in Westervoort en daarom bedacht ik voor dit jaar de volgende leus: ‘Hier vuul ik mien thuus’.” 

“Voor veel Westervoorters is de kermis hét feest van het jaar”, legt Pelle uit. “Het is het moment om even tijd voor elkaar te nemen. Om het gezellig te hebben met vrienden en familie. En om bij te praten en herinneringen op te halen met oude bekenden. Dat maakt de Westervoortse kermis zo gezellig. Een plek waar je je meteen thuis voelt.”

Nieuwe mensen ontmoeten

Maar de kermis is niet alleen leuk voor geboren en getogen Westervoorters. Pelle: “Ook als je hier misschien nog niet zo lang woont, moet je eigenlijk een keer naar de kermis. Je leert er namelijk nieuwe mensen kennen. Of je ziet een andere kant van je buren. Ik hoop dan dat ook de nieuwe Westervoorters na een dagje kermis op de bank ploffen en denken: ja, hier vuul ik mien thuus.”

Kermiskoning(in) schieten
Op vrijdag 23 september om 21.00 uur kan men zich in het café van Zalencentrum Wieleman inschrijven voor het jaarlijkse kermiskoning(in) schieten op de zaterdagavond. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plekken. Deelnemers krijgen bovendien allemaal een shirt met de leus van dit jaar. De kermis gaat op zaterdag 8 oktober om 14.00 uur van start met onder andere het jonkheerschieten.

Jongeren van 10 t/m 16 jaar kunnen dan bij de schiettent proberen op kermisjonkheer of -vrouw te worden en vrijkaartjes voor diverse attracties te vinden. Het volledige programma van de kermis is terug te vinden op westervoortsekermis.nl, Facebook en ook op Instagram (@westervoortsekermis).

 

Pin It on Pinterest

Share This