Het is al weer 30 jaar geleden dat het eerste schot werd gelost voor de felbegeerde titel van Kermiskoning(in) van Westervoort, Dit jubileumjaar kunnen wij natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan en daarom organiseert het Comité Kermiskoning(in) Westervoort CKW, dit jaar twee schietavonden. Op vrijdag 7 oktober 2022 gaan we voor de derde keer keizerschieten. Alle oud Kermiskoningen en Koningin worden om 18.30 uur verwacht in zalencentrum Wieleman waar we de avond beginnen met een “koninklijk” koud-warm buffet. Vanaf 20.30 uur start de voorronde van het keizerschieten met de bekende kruisbogen. Na de pauze zullen de beste 9 schutters van de voorronde strijden om de titel ‘Kermiskeizer van Westervoort’. Wie wordt de opvolger van de vorige twee keizers: Edwin Pearson en Wilbert Versteeg. We verwachten rond 22.00/22.15 uur de nieuwe keizer te huldigen, waarna er samen met een DJ geproost kan worden op de nieuwe keizer, 30 jaar koning(in) schieten en natuurlijk op de kermis 2022. Toeschouwers die de oud-koningen en koningin willen aanmoedigen en daarna het feestje met ons willen vieren kunnen de zaal om 20.30 uur betreden. Ook voor hen is de toegang gratis.

Wie wordt de Kermiskoning(in) van 2022?
Zaterdag 8 oktober 2022 gaan we natuurlijk ook weer Kermiskoning(in) schieten. De inschrijfavonden van dit jaarlijkse kermishoogtepunt zijn op vrijdag 23 september en op donderdag 29 september 2022 bij zalencentrum Wieleman. Deelnemers aan dit Kermiskoning(in) schieten hebben zaterdag 8 oktober vrij entree en ontvangen gratis het nieuwe kermis t-shirt met de kermisleus van Pelle Gerretzen. Er mogen aan het schieten ook nu weer maximaal 60 deelnemers toegelaten worden. Het aantal dames dat mee schiet neemt steeds meer toe en de organisatie hoopt stilletjes dat er nu eindelijk een opvolgster van Hennie Dibbes komt die in 1999 als eerste en nog steeds de enige Kermiskoningin van Westervoort is. Zet in uw agenda dat de kermis in Westervoort dit jaar begint op vrijdag 7 oktober met het keizerschieten en op dinsdagavond 11 oktober met een spetterende knaller afgesloten zal worden. Passe-partout kaarten voor de kermis 2022 zijn reeds te bestellen op www.wieleman.com

Pin It on Pinterest

Share This