Kermisleus 2021: ik kom altied weer bi-j ow

westervoortse kermis 2021 kermisleus pelle

Westervoortse kermis 2021: ik kom altied weer bi-j ow

‘t Geet deur. Van 2 t/m 5 oktober is het weer kermis in Westervoort. Vriendengroepen schuiven dan weer langs alle attracties en kraampjes in de Dorpstraat. Hele families komen traditiegetrouw bij elkaar. Er wordt weer kermis gevierd. Als vanouds. Daar hoort traditiegetrouw dus ook weer een kermisleus bij. En dit jaar is die leus: ‘ik kom altied weer bi-j ow’.

Cliché, maar waar: je weet pas wat je mist, als het er niet is. Dat dacht ook kermispromotor Pelle Gerretzen toen de kermis vorig jaar geen doorgang vond. “Maar ik dacht ook: volgend jaar sta ik er wél weer. Desnoods het jaar daarop. Want Westervoortse kermis, ik kom altied weer bi-j ow. Wat er ook gebeurt.”

De kermispromotor is daarin niet alleen. Ieder jaar zie je wel weer veel dezelfde gezichten. “Heel veel mensen komen altijd weer terug voor de Westervoortse kermis. Of je nu verhuisd bent voor je studie, naar Zuid-Italië bent geëmigreerd of in Amerika woont”, gaat Pelle verder. “Het is dan fantastisch om al die oude bekenden weer te zien en te spreken. Je komt dan niet alleen even terug bij de kermis, maar ook weer terug bij de mensen. Weer terug bi-j ow.”

De leus is ook een ode aan de vele tradities van de Westervoortse kermis. Hoe klein die ook zijn. Pelle: “De kermis is een feest van ik kom altied weer bi-j ow even kletsen in de zaal. Van ik kom altied weer bi-j ow broodjes eten op maandagmorgen. En van kinderen of kleinkinderen die altied weer bi-j ow om een kleine kermisbijdrage komen vragen omdat hun zakgeld al op is. Die momenten zijn niet vanzelfsprekend. Die moeten we koesteren. Het is goed om daar soms eens bij stil te staan.”

De feestvreugde begint ook dit jaar geheel volgens traditie met het inschrijven voor het kermiskoning(in)schieten. Men kan daarvoor op vrijdag 24 september vanaf 21:00 uur terecht in het café van Zalencentrum Wieleman. Deelnemers krijgen ook allemaal een shirt met de leus van dit jaar. Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken.

Alle berichten

Pin It on Pinterest

Share This