Gin kermis, maor wel …

Gin kermis, maor wel …

De Westervoortse Kermis die van 3 t/m 6 oktober gevierd zou worden gaat niet door. Er zijn dit jaar geen attracties, geen kraampjes, geen feestvierende mensen in Wieleman en Maksim te vinden en ook geen officiële leus van de kermispromotor. Toch verschijnen er dit jaar wel gewoon kermisshirts waarop de tekst ‘Gin kermis, maor wel’ en een witte balk staan.

Kermispromotor Pelle Gerretzen: “Er zijn een heleboel mensen die vanaf de woensdag na de kermis alweer uitkijken naar het volgende jaar. Toen bekend werd dat de kermis werd afgelast, hoorde ik overal dat er alternatieven werden opgezet. Van walking dinners tot aan digitale borrels. Westervoorters zijn een creatief volkje. En ze doen alles om ook nog maar een beetje ‘kermisgevuul’ te kunnen krijgen.”

Met het drukken van kermisshirts draagt Pelle graag bij aan dat gevoel. Met de tekst ‘Gin kermis, maor wel’ legt hij de focus niet op wat er allemaal niet kan, maar juist op wat er wel mogelijk is. “Op de witte balk kunnen mensen zelf schrijven wat er voor hen wél is. Hoe ze het toch een beetje vieren. Misschien is er geen kermis, maar heb je toch soep van oma. Of er is geen kermis, maar je hebt toch een paar vrije dagen. Ook lekker.”

De shirts zijn binnenkort* voor de kostprijs van €7,50 te verkrijgen bij zalencentrum Wieleman. Ze zijn overigens niet alleen leuk voor verzamelaars, mensen kunnen er ook nog wat leuks mee winnen. Dragers kunnen namelijk foto’s van hun shirt delen op Facebook en Instagram met de hashtag #tgeetnietdeur of sturen naar ckw@westervoortsekermis.nl. De leukste of meest originele foto’s winnen een bierpakketje of zelfs een zakje muntjes. “Zo kun je de kermis volgend jaar dubbel zo goed vieren”, aldus Pelle.

 

Alle berichten

Pin It on Pinterest

Share This