De kermisleus van 2019!

Kermispromotor Pelle is ‘blij dat gi-j d’r bin’

Over iets minder dan drie weken kunnen kermisliefhebbers hun hart weer ophalen. Van 5 t/m 8 oktober zijn hele families en complete vriendengroepen weer te vinden in de Dorpstraat of in één van de zalen. Volgens kermispromotor Pelle draait de kermis dan ook vooral om mensen. En daarom bedacht hij de leus van dit jaar: ‘blij dat gi-j d’r bin’.

De kermis trekt ook ieder jaar weer ex-inwoners en verre vrienden naar het dorp merkte Pelle de afgelopen jaren. “Hoe ouder ik word, hoe meer leeftijdsgenoten ik zie vertrekken”, vertelt hij. “Maar met de kermis komen ze altijd weer even terug en dan vind ik het fantastisch om weer even bij te praten, herinneringen op te halen en als vanouds zorgeloos lol te trappen. En dan denk ik: ja, ik ben blij dat gi-j d;r bin.”

Maar de kermis is meer dan een weerzien met oude bekenden. Pelle: “Je spreekt ook een hoop andere mensen die je normaal gesproken alleen even vluchtig gedag zegt als je ze tegenkomt in de supermarkt. Maar met de kermis niet. Dan neem je ook even echt tijd voor elkaar. En dat is het mooie van de Westervoortse kermis.”

Het doet de kermispromotor goed dat ook de attracties en kraampjes in de Dorpstraat veelvuldig bezocht blijven worden. “Niet alleen de mensen in de zaal, maar ook de mensen die één keer of iedere dag over de kermis lopen maken de kermis tot een geweldig feest. Dus hoe en met wie je het ook viert, ik ben blij dat gi-j d’r bin om bij te dragen aan de feestvreugde!”

Vrijdag 20 september om 21:00 uur kan men zich in het café van Zalencentrum Wieleman inschrijven voor het jaarlijkse kermiskoning(in)schieten. Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken. Deelnemers krijgen bovendien allemaal een shirt met de leus van dit jaar.

Op zaterdag 5 oktober om 14:00 uur wordt de kermis officieel geopend. Aansluitend volgt dit jaar om 14:15 het jonkheerschieten bij de schiettent, waarbij jongeren van 12 t/m 16 jaar kunnen proberen om kermisjonkheer of –vrouw te worden en vrijkaartjes voor diverse attracties te winnen. Het volledige programma is terug te vinden op www.westervoortsekermis.nl, Facebook en Instagram (@westervoortsekermis)

Alle berichten

Pin It on Pinterest

Share This